Informatie leerlingen-ensemble

De leden zijn verplicht om, zodra ze ver genoeg gevorderd zijn, mee te spelen in het leerlingen-ensemble. Dit bevordert het samenspelen en de binding met elkaar en is de juiste voorbereiding op de doorstroming naar de drumfanfare. Het leerlingen-ensemble repeteert één keer in de twee weken één uur. Bij één van deze repetities is het laatste half uur samen met de drumfanfare.

Tijdens de repetities van het leerlingen-ensemble worden de leerlingen door minimaal 2 ervaren muzikanten uit de drumfanfare gecoacht.

Het repertoire voor het leerlingen-ensemble wordt door de bestuurslid jeugdzaken in overleg met de dirigenten van de drumfanfare en het leerlingen-ensemble vastgesteld.

Nadat de dirigent van het leerlingen-ensemble heeft vastgesteld dat het lid op een voldoende niveau is, stroomt het lid door naar de drumfanfare. Na de overstap naar de drumfanfare moet het lid nog minimaal 1 jaar in het leerlingen-ensemble blijven spelen. Dit is om de kwaliteit van het leerlingen-ensemble te garanderen.

Wij proberen om meerdere keren per jaar met het leerlingen-ensemble een optreden te verzorgen. Mogelijke locaties hiervoor zijn:

  • Dekamarkt Koperwiekplein
  • Sprookjeswonderland
  • AH